OKULUMUZ ÜÇLER İLKOKULU ECO-SCHOOLS PROJESİ KAPSAMINDA, DENİZLİ İLİ GENELİNDE DEVLET İLKOKULLARI ARASINDA İLK KEZ YEŞİL BAYRAK ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ...

OKULUMUZ ÜÇLER İLKOKULU ECO-SCHOOLS PROJESİ KAPSAMINDA, DENİZLİ İLİ GENELİNDE DEVLET İLKOKULLARI ARASINDA İLK KEZ YEŞİL BAYRAK ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ...

Uluslararası Eco-Schools programına “Çevre Bilinci, Çöp Atık, Geri Dönüşüm” teması ile katılan okulumuz Üçler İlkokulu, çevreye duyarlı okul anlamını taşıyan “Yeşil Bayrak” ödülüne “Denizli ili genelinde devlet ilkokulları arasında” İLK KEZ layık görüldü.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) ortak protokolüyle yürütülen Uluslararası Çevre Eğitim Programı ödül törenine Denizli Üçler İlkokulu Müdürü Cengiz SARICA, Müdür Yardımcısı Özcan ÖZÇELİK, Proje Koordinatör Öğretmenleri ve Eco-Tim öğrencileri katıldı. Uluslararası alanda “Foundaiton for Environmental Education” (FEE) Koordinasyonunda dünyada 67 ülkede, on binlerce okulda yürütülen programa Türkiye’de birçok ilden okul katıldı.

Eco-Schools programının ana teması, çocuklarda çevre bilincinin gelişmesini sağlamak ve çocukların heyecanla yaptıkları çalışmaları ayrı bir anlam taşıdığını göstermeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda verilen Yeşil Bayrak ödülü çevreci okulların bir sembolü olmanın yanında aynı zamanda başarıyı da ödüllendirme özelliğine sahiptir.

Denizli Üçler İlkokulu Eco-Schools programı koordinatörleri Zeliha İLTİ, Reyhan BİRSEN, Müzeyyen BERBER ve Ayfer TARTILACI 2022-2023 eğitim-öğretim yılında okul genelinde yapılan etkinliklerle yürütülen Eco-Schools programının ödülü olan Yeşil Bayrağı almaya hak kazanmalarının okul ve çalışmayı yürüten Eco-Tim öğrencileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu söylediler. Koordinatör öğretmenler, Yeşil Bayrak ödülünü almak için 2 yıl boyunca müfredat programlarının içinde “Çevre Bilinci, Çöp-Atık, Geri Dönüşüm” temasını konu alan çalışmalara yer verdiklerini ifade ettiler.

20.06.2023 424

20-06-202320-06-202320-06-202320-06-202320-06-2023