ÖĞRENCİ İZİN İŞLEMLERİ HAKKINDA...

ÖĞRENCİ İZİN İŞLEMLERİ HAKKINDA...

ÖĞRENCİ İZİN İŞLEMLERİ 

İlköğretim kurumlarında öğrencilerin okula devamları zorunludur. Öğrenciler özürsüz devamsızlık yapamazlar. Ancak aşağıdaki hallerde öğrenciler özür sahibi oldukları için izinli sayılır:

HASTALIK İZNİ: Öğrenci hastalandığı takdirde veliler durumu okul yönetimine bildirmekle yükümlüdür. Hastalanan öğrenci; velisi tarafından hastane, sağlık ocağı vb. bir sağlık kuruluşunda tedavi ettirilir. İlgili sağlık kuruluşundan öğrencinin tedavisine dair istirahat raporu veya muayene belgesi alınarak okul yönetimine verilir.

MAZERET İZNİ: Öğrencilere düğün, cenaze, seyahat, taşınma vb. zorunlu haller nedeniyle veli isteği üzerine mazeret izni verilebilir. Bunun için veliler, önceden okul yönetimini bilgilendirerek mazeret izni istemelidir. Bu tür durumlar için öğrencilere bir ders yılı içinde toplamda en fazla 15 güne kadar mazeret izni verilebilmektedir.

DİĞER İZİNLER: Öğrencilere sportif, sosyal vb. faaliyetler; aşı vb. sağlık uygulamaları, olumsuz hava koşulları vb. nedenlerle izin verilebilir. Bu tür durumlarda okul yönetimi, velileri önceden bilgilendirmektedir.

28.02.2024 46

VELİLERİMİZİN DİKKATİNE!

222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu gereğince;

* Her öğrenci velisi çocuğunun mecburi ilköğretim kurumuna muntazaman devamını sağlamakla ve özrü yüzünden okula gidemeyen çocuğun durumunu en geç üç (3) gün içinde okul idaresine bildirmekle yükümlüdür.

*  Çocuğun ailesi yanında kalmasını gerektiren ailede ölüm, yaralanma, düğün, askere gitme, bağ, bahçe, tarla ve sürüde tarım ve hastalık savaşı yapılması gibi sebeplerle öğrencilere bir yıl içinde 15 günü geçmemek üzere okul idarelerince izin verilir.

* Hastalık, sel, kar, deprem ve yangın gibi okul idaresince takdir edilecek sebeplerle okula gelemeyen öğrenciler izinli sayılırlar. Bu hallerin dışında alınacak tedbirlere rağmen;

a) Çocuğunu okula göndermeyen;

b) Verilen izin müddetini geçiren;

c) Geç nakil yaptıran;

d) Okul çevresi dışına çıkarak izini kaybettiren;

e) Çocuğunun devamsızlık durumunu özürsüz olarak zamanında okul idaresine bildirmeyen;

Öğrencinin velisi muhtarlığa veya mülki amirliğe hemen bildirilir. Muhtarlar ve mülki amirler en geç üç (3) gün içinde durumun velisine tebliğini sağlarlar.

Yapılan tebliğde okulca kabul edilecek geçerli sebepler dışında çocuğun okula gönderilmemesi hâlinde idarî para cezasıyla cezalandırılacağı bildirilir.

* Muhtarlıkça veya mülkî amirce yapılan tebliğe rağmen çocuğunu okula göndermeyen velisine okul idaresince tespit edilen çocuğun okula devam etmediği her gün için onbeş (15) Türk Lirası idarî para cezası verilir. Bu para cezasına rağmen çocuğunu okula göndermeyen veya göndermeme sebeplerini okul idaresine bildirmeyen çocuğun velisine beşyüz (500) Türk Lirası idarî para cezası verilir.

Okul idaresi ve Kaymakamlıkça sorulacak sorulara cevap vermekten kaçınanlar ile gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara yüz (100) Türk Lirası idarî para cezası verilir.

 

 

Cengiz SARICA

Okul Müdürü