ÜÇLER İLKOKULU'NUN E-TWİNNİNG MACERASI BAŞLIYOR!!!

ÜÇLER İLKOKULU'NUN E-TWİNNİNG MACERASI BAŞLIYOR!!!

Pandemi nedeniyle ara verdiğimiz eğitime E-twinning projesi ile eğlenerek öğrenmeyle devam ediyoruz.

1- GERİ DÖNÜŞÜM MUHTEŞEM OLACAK / RECYCLİNG WİLL BE GREAT! (Zeliha ARSLAN (Kurucu) - Çiğdem KARAHAN - Zübeyde YALÇIN)

Okul öncesi dönemdeki çocuklarımızın aileleriyle birlikte atık değerlendirilerek, kendi oyuncaklarını tasarlamaları ve bunlarla etkinlik yapmaları hedeflenmiştir. Atık malzemelerden oyuncak yapımı sadece sizin değil çocuğunuzun da yaratıcılığını geliştirecek bir aktivite olmaktadır. Kolay geri dönüşüm fikirleriyle ilginç tasarımlar yapabilirsiniz. Yaptığınız oyuncakların pahalı veya ucuz olması değil, el emeğiyle ortaya çıkması, onu sizin ve çocuğunuzun gözünde daha değerli yapacaktır.

2- OKUL DIŞI FALİYETLER (Zeliha ARSLAN - Rana İBACIK ÇİÇEK)

Pandemi sürecinde etkinliklerimizi daha çok sınıf dışında yapmayı planlıyoruz.

- Çocukların özgüven ve iletişim becerilerini geliştirmelerini,

- Web2 araçlarını tanıyıp aktif kullanmalarını,

- Üreten, yaratıcı, problem çözebilen, eleştirel düşünen, girişimci bireyler olmalarını,

- Yapılan proje etkinlikleri ile eğlenerek, yaparak yaşayarak ve öğreterek öğrenmelerini sağlamaktır.

3- ÇOCUKLAR DENEYLERLE BULUŞUYOR / Children MEET WİTH EXPERİMENTS (Zeliha ARSLAN - Şefika GÜRSOY - Çiğdem KARAHAN)

Okul öncesi ve ilkokul çocuklarını kapsayan projedir. Dünyada icat ve buluşlarıyla hayatımızı aydınlatmış aydınlarımızı tanıyacaklar. Yaş grubuna uygun deneyler yapıp öğrenciler araştırarak keşfedecekler. Çocukların fen bilimlerine yatkın deneylerle başarmanın duygusunu tatmış araştırmacı sorgulayıcı bireyler olarak diğer dönemlerde ilerlemelerini amaçlamaktır.

4- ATATÜRK'ÜN İZİNDE MİNİK ELLER ETKİNLİKLERDE (Zeliha ARSLAN - Reyhan BİRSEN)

Projemiz 4-6 yaşlarını kapsamaktadır. Ekim ayında başlayıp nisan ayında sona erecektir. Pandemi süreci nedeni ile etkinlikler hem evlerde hem sınıflarda uygulamaya yönelik bir proje planlamaktayız. Türkiye cumhuriyetinin kurucusu ulu önder M. K. Atatürk'ün hayatını, kişiliğini, Türk tarihindeki yeri ve önemini, farklı yönlerini keşfetmelerini sağlayarak tüm dünya çocuklarına Atatürk'ü tanıtmayı amaçlamaktadır.

5- YÖREMİ TANITIYORUM, GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURUYORUM (Zeliha ARSLAN)

Bu projede hedefimiz ülkemizin farklı yörelerinde bulunan öğrencilerin kendi yörelerine ait halk oyunları, tarihi-turistik yerleri, yöresel yemekleri ya da o yöre ile özdeşleşmiş herhangi bir olayı video, kısa film ya da fotoğraflarla diğer yörelerdeki arkadaşlarına tanıtarak bu pandemi günlerinde evlerinde kaldıkları süreci daha eğlenceli, daha verimli ve daha aktif geçirmelerini sağlamaktır. Aynı zamanda farklı bölgeleri kendi yaşıtlarından dinleyerek veya izleyerek öğrenmeye çalışmalarını isteyeceğiz. Bunun derslerle ilişkisini vurgulayarak kalıcı öğrenme sağlamayı da amaçlamaktadır.

6- CREATİVE  ENGLİSH (Rana İBACIK ÇİÇEK)

Eylül ayından itibaren "Creative English" projesiyle okulumuzun Anasınıfı H şubesindeki öğrencilerimize İngilizceyi eğlenerek yaş seviyelerini göz önünde bulundurarak öğretmeyi, çocukları farklı bir dil ve farklı bir kültür ile tanıştırmayı amaçlamaktadır. Her ay yapılacak faydalı birçok etkinlikle çocuklarda özgüven, işbirliği ve sorumluluk duygusunun kazanımı, çağa ayak uydurma, teknoloji kullanımı, bir grubun parçası olarak hareket edebilmeyi ve her şeyden önemlisi çağın büyük gerekliliği olan yabancı dil eğitimini montessori eğitim sistemiyle kazandırmak amaçlanmaktadır.

19.10.2020 668

19-10-202019-10-202019-10-202019-10-202019-10-202019-10-202019-10-202019-10-202019-10-202019-10-202019-10-2020