OKULUMUZDA

OKULUMUZDA "IF THERE IS WATER, I HAVE A HOMELAND (SU VARSA VATAN VAR)" E-TWINNING PROJESİ DEVAM EDİYOR...

Okulumuz anasınıfı öğretmeni Zeliha ARSLAN tarafından "IF THERE IS WATER, I HAVE A HOMELAND (SU VARSA VATAN VAR)"  E-Ttwinning projesi yürütülmektedir.

İklim değişikliği ile dünyada yaşanabilecek en büyük sorunlardan biri de "Su Yoksulluğu"dur. Bu soruna çözüm bulmak, öğrencilerde farkındalık yaratmak. Amaç su okuryazarı bireyler yetiştirmektir. Sorunu suyun döngüsünden başlayarak 5 farklı başlıkta araştırarak devam eden projemizde "Suyu nasıl korumalıyız?" sorularına cevap verilecektir.

18.03.2022 446

18-03-2022

• Su okuryazarı bireyler yetiştirmek,

• Suyun tükenebilir bir kaynak olduğunu öğrencilere hissettirmek,

• Suyun önemini kavramak,

• Suyu tasarruflu kullanma ve bilinçli tüketme becerisi kazandırmak,

• Bilimsel düşünme becerisi kazandırmak,

• Analitik düşünme ve sorgulama becerisi kazandırmak,

• Sebep-sonuç ilişkisi kurabilme becerisini kazandırmak,

• Grupla işbirliği yapma, kendini ifade etme, sorumluluk alma, yaratıcı ve üretken olma becerilerini kazandırmak,

• Kodlama (programlama) becerisini kazandırmak,

• Bilgi İşlem Teknolojileri (BİT) araçlarının kullanılmasını ve e-Güvenlik bilincini sağlamak.