OKULUMUZDA E-TWİNNİNG PROJESİ KAPSAMINDA AĞAÇ DİKME ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİK...

OKULUMUZDA E-TWİNNİNG PROJESİ KAPSAMINDA AĞAÇ DİKME ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİK...

"TÜRKİYE-AZERBAYCAN HATIRA ORMANI GÖNÜL BAHÇESİ" ve "OKUL BAHÇEMİZ YEŞİLLENİYOR" E-TWİNNİNG PROJELERİ KAPSAMINDA OKUL BAHÇESİNE HATIRA AĞAÇLARI DİKİLDİ...

Üçler İlkokulu okul öncesi öğretmeni Zeliha ARSLAN'nın ortak olduğu "İKİ DEVLET BİR MİLLET" e-Twinning projesi yürütülmektedir. Proje hedeflerinden biri,  öğrencilerimize erken yaşta milli-manevi duyguları kazandırmayı ve geçmişe sahip çıkıp geleceğe sağlam adımlarla ilerlemeyi amaçlamaktadır.

"İKİ DEVLET BİR MİLLET" projesinde 10 Türk, 3 Azerbaycan okulunun ortak olduğu ve kurucu okullardan Azerbaycan ortağı Projenin kalıcı iz bırakması için bulundukları şehirlerde "Türkiye-Azerbaycan Hatıra Ormanı Gönül Bahçesi" oluşturma kararı aldılar. Bu etkinlik kapsamında; okul idarecilerinin de destekleri ile velilerin ve okulumuz ana sınıfı öğretmenlerinin katılımıyla öğrencilerle birlikte ağaç ve fidan dikme etkinliği yapıldı. "Türkiye-Azerbaycan Hatıra Ormanı Gönül Bahçesi" oluşturularak her iki ülke bayrakları asıldı. Ağaç dikiminden sonra öğretmen-öğrenci, veliler ve okul idarecileri ile birlikte hatıra resmi çektirilerek etkinlik tamamlanmış oldu. Son olarak Azerbaycan ve Türk bayraklarının gölgesinde çocuklarla birlikte kardeş Azerbaycan halkına Türkiye'den selam gönderildi.

Yine Üçler İlkokulu okul öncesi öğretmeni Çiğdem KARAHAN tarafından "Z Kuşağına Bilinçli Okul Öncesi Dönemi" e-Twinning projesi yürütülmektedir. Bu projede ülkemizin çeşitli yerlerinden 10 Türk,  1 Roman, 1 Azeri, 2 Bulgar olmak üzere toplam 14 öğretmen yer almaktadır.

Proje, Z kuşağına yönelik özellikle Covid-19 salgını nedeniyle çocukların bilgisayara, tablete ve televizyona bağımlılıklarının artmasının önüne geçmeyi amaçlamaktadır.  Çocukları dört tarafı duvarlarla çevrili evlerden çıkartarak teknoloji bağımlılığından kurtarıp gerçek yaşamda ve doğada geçirecekleri zamanı arttırarak teknolojiyi daha bilinçli bir şekilde kullanabilmelerini hedeflemektedir.

Proje kapsamında mart ayı hedeflerinden biri çocuklara çevre bilinci kazandırmaktı. Çocukların duyularını kullanarak doğayı keşfetmeleri, doğayla anlamlı bir bağ kurmaları sağlamaya çalışıldı. Çevrede öğrenme ortamları yaratmaları, doğa varlıklarına saygı gösterebilmeleri için okulumuz bahçesinde okul idarecilerimizin, velilerimizin ve okulumuz ana sınıfı öğretmenlerinin de katılımıyla öğrencilerimizle birlikte ağaç ve fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi. Veli ve öğrenciler birlikte katıldıkları bu etkinlikten çok keyif aldıklarını, çocuklarıyla birlikte kaliteli vakit geçirerek okulda böyle bir etkinlik yapmaktan dolayı çok mutlu oldukları gözlendi.

Etkinlik hakkında okul müdürü Cengiz SARICA, bu tür e-Twinning projelerinin çocuklarımızın eğitim-öğretimi, kültürel yönden gelişimleri, sosyal sorumluluk kazanımları açısından birçok yararı olduğunu söyledi. Etkinlikte ve projelerin uygulanmasında emeği geçen öğretmenlere, müdür yardımcılarına, veli ve öğrencilere, okul destek personellerine teşekkür etti.

23.03.2021 200

23-03-202123-03-202123-03-202123-03-202123-03-202123-03-202123-03-202123-03-202123-03-202123-03-202123-03-202123-03-2021