"ÇOCUKLAR DENEYLERLE BULUŞUYOR" E-TWİNNİNG PROJESİNDE SONA YAKLAŞTIK...

Okulumuz okul öncesi öğretmenlerinden proje kurucusu Zeliha ARSLAN-Şefika GÜRSOY-Çiğdem KARAHAN'ın yürüttüğü "ÇOCUKLAR DENEYLERLE BULUŞUYOR" projesinde sona yaklaştık. Bu projemiz kapsamında her ay 2 adet deney yaptık ve bir bilim insanımızı tanıttık. Yapılan bu çalışmalar çocukların bilimsel düşünme becerilerini geliştirdi. Ayrıca yaparak-yaşayarak öğrenme becerileri ile gözlem ve deney yeteneklerinin gelişimini sağladı. Yağmurun oluşumu, suyun önemi ile ilgili çalışmalar çocukların çevrelerine karşı duyarlı olmalarını, empati kurma yeteneklerini geliştirdi.

Ayrıca bu proje, web 2 araçlarını kullanmak konusunda çocuklara rehberlik etmemizi sağladı. Çocuklar eğlenerek öğrendi ve öğrendiklerini teknoloji ile harmanladılar. Proje kapsamında öğrencilerin ve velilerin aktif katılımları sağlandı. Yüz yüze eğitime ara verilen dönemde proje çalışmaları veliler ile işbirliği yapılarak online olarak yürütüldü.

Velilerin, çocukların katılımı ve okul idaresinin destekleri ile projemiz başarılı bir şekilde tamamlandı. Projemiz ile ilgili yaptığımız çalışmaların videoları için aşağıdaki linkleri tıklayabilirsiniz.

Projemizin sanal sergisi için tıklayınız.

Projemizin deney kitapçığı için tıklayınız.

29.03.2021 190

29-03-202129-03-202129-03-202129-03-202129-03-202129-03-2021